fbpx

HomeNieuwsVoor werkgeversHoe bereikt jouw vacature het juiste ingenieursprofiel?

Hoe bereikt jouw vacature het juiste ingenieursprofiel?

Hoe bereikt jouw vacature het juiste ingenieursprofiel?

Ben je op zoek naar de juiste ingenieur voor jouw bedrijf? Er is een enorm tekort aan technische profielen zoals ingenieurs. De vele specialisaties in types en industrieën maken het niet makkelijk om de juiste kandidaat te vinden. Met deze drie tips zorg je ervoor dat jouw vacature de aandacht trekt van de toptalenten.

Hoe bereikt jouw vacature het juiste ingenieursprofiel?

Tip 1: maak je vacature specifiek

Als je wilt dat jouw vacature voor een ingenieur opvalt tussen alle anderen, gebruik dan duidelijke taal en vermijd vage omschrijvingen. Wees dus concreet over de vaardigheden, ervaring en specialisatie die je zoekt. Schrijf in de plaats van ‘ervaren ingenieur gezocht’ bijvoorbeeld ‘Gezocht: Elektrotechnisch ingenieur met 5+ jaar ervaring in duurzame energieprojecten’ of ‘Vacature medior industrieel ingenieur bouwsector’.

Vergeet ook niet om de unieke aspecten van jouw bedrijf te benadrukken. Wat maakt werken bij jullie zo bijzonder tegenover concurrenten? Misschien heb je een innovatief project lopen, bied je buitenlandse mogelijkheden aan of is je team een unieke mix van profielen.

Tip 2: verspreid je vacature via de juiste kanalen

Nu je een overtuigende vacaturetekst hebt, moet je weten op welke kanalen ingenieurs zoeken naar een nieuwe werkgever. Traditionele uitzendkantoren zijn een goed begin, maar je verschijnt tussen tientallen andere concurrenten. Denk vooral aan meer gespecialiseerde platformen zoals engineeringjobsbelgium.be. Hierbij wordt je vacature aan de hand van een marketingmix naar de juiste profielen gestuurd. 

LinkedIn is een uitstekende plek om ingenieurs te vinden, vooral als je gebruikmaakt van gerichte advertenties. Op dit platform kan je op functietitel targeten waardoor je heel gericht de juiste profielen kan bereiken. Ook adverteren via Google Ads is een slimme tactiek: zo bereik je ingenieurs die al actief op zoek zijn naar een nieuwe job.

Benut daarnaast het volle potentieel van je eigen netwerk: moedig je werknemers aan om de vacature te delen met hun professionele netwerk. Ingenieurs kennen vaak andere ingenieurs vanuit hun opleiding of vorige werkervaring, en een persoonlijke aanbeveling kan wonderen doen.

Tip 3: bied meer dan enkel een competitief loon

In een erg competitieve markt moet je inzetten op meer dan enkel een mooi salaris. Ingenieursprofielen willen een baan die hen uitdaagt en kansen biedt voor persoonlijke groei. Zorg ervoor dat jouw vacature deze aspecten belicht zodat jij je als potentiële werkgever kan onderscheiden.

Beschrijf de projecten waaraan ze zullen werken en hoe deze bijdragen aan de bredere doelen van het bedrijf of zelfs de maatschappij. Benadruk mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, zoals trainingen of conferenties. En vergeet niet de bedrijfscultuur te schetsen. Een goede werk-privébalans en een prettige werkomgeving kunnen de doorslag geven om bij jou te solliciteren!

Wil jij ook de kansen van je zoektocht naar het juiste profiel maximaliseren? engineeringjobsbelgium.be zorgt er met gerichte marketingacties voor dat alle (ingenieurs)ogen op jouw vacature worden gericht.